Corona update: Maatjes Events

Een wereldwijde pandemie die ons allemaal raakt, dagelijks hebben we er mee te maken. Onze organisatie merkt dit natuurlijk ook en probeert erop in te spelen, maar we moeten helaas bekijken of dit haalbaar is.

Onze Maatjes Events zijn een groot succes, we merken dat de activiteiten die we organiseren snel het maximum aantal reserveringen bereikt. Mensen ontmoeten is zeker nu nog nooit zó gewild geweest. We blijven onze activiteiten graag aanbieden, maar het is organisatorisch helaas niet meer mogelijk.

Maatregelen van de overheid

We proberen mee te bewegen met de maatregelen die de overheid adviseert of oplegt. We willen juist nú dat onze leden de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan onze activiteiten. Iedereen is klaar met corona, maar corona helaas niet met ons. Onze stichting probeert om activiteiten in de buitenlucht te organiseren, maar zoals iedereen weet ligt de winter in het verschiet en wordt het dus lastig om activiteiten te organiseren die buiten op een prettige manier kunnen plaatsvinden.

Tijdelijke stop Maatjes Events

Stichting Maatjes in Limburg heeft besloten om tijdelijk te stoppen met onze Maatjes Events. Het is gewoonweg niet haalbaar om op een verantwoorde manier een laagdrempelig event te organiseren en met álle maatregelen rekening te houden. Wanneer we bijvoorbeeld een wandeling in de natuur organiseren kunnen we de groep kleiner maken, maar wanneer onze leden na de wandeling nog ergens iets willen nuttigen in een horecagelegenheid is dit vrijwel onmogelijk om te faciliteren.

Het wordt daarbij door de overheid niet aangeraden om in groepen samen te komen, we willen als stichting niet de oorzaak zijn van een reeks besmettingen die onbewust zijn overdragen op of door onze leden. Doordat de maatregelen (ondertussen wekelijks) worden gewijzigd is het onmogelijk geworden om elke keer de plannen aan te passen.

We zien je graag terug tijdens onze activiteiten zodra de situatie het toelaat, we hopen dat onze maatjes gezond mogen blijven en dat de maatregelen snel afgeschaald kunnen worden! 

Namens het bestuur van Stichting Maatjes in Limburg,

 

Miquel Thijs 
Voorzitter Stichting Maatjes in Limburg