Eindelijk, we zijn een stichting!

De mensen die ons een beetje volgen weten dat we graag een stichting wenste te worden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, toch door de inspanning van het team mogen we het eindelijk écht bevestigen.

Bergen verzetten in een hele korte tijd!

Als je wilt kunnen samenwerken met (sociaal) maatschappelijke instanties en een beetje serieus genomen wilt worden door overheden, moet je voldoen aan minstens één “ding”: je organisatie moet een stichting zijn. Dat het idee er was is natuurlijk geweldig te noemen, maar om tot dat punt te komen gaat er héél wat aan vooraf. Je moet een bestuur vormen, invulling geven en een plan maken wat je precies wilt bereiken met je organisatie. Allemaal facetten die uitgetekend moeten worden. We kunnen je vertellen dat dit een uitdaging is, dit is het normaal al hoor, maar midden tijdens een pandemie een organisatie willen oprichten, dat is een kleine uitdaging te noemen.

Vergaderen, solliciteren, aanwerven, plannen en organiseren

Zoals je misschien weer is de community op 11 september 2019 opgericht. Het begon als een klein Facebookgroepje, maar groeide uit tot een ware community met ondertussen bijna 700 leden! De initatiefnemer wilde graag meer bereiken, omdat het duidelijk was er een behoefte is voor een community als de onze. Na een oproepje op Facebook, heel veel vergaderen, plannen en organiseren is het ons dan toch gelukt om de stichting officieel te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Je kunt ons vinden onder het nummer: 80682022.

Het bestuur is bijzonder trots dat ze dit met z’n alle hebben bereikt. We hopen een waardevolle bijdrage te mogen leveren aan de samenleving!