Vacature bestuurslid

Ben je nog geen probleem tegengekomen dat jij niet kunt oplossen én wil je tegelijkertijd je steentje bijdragen? Word vrijwillig bestuurslid bij onze stichting!

Wij zoeken een bestuurslid dat van aanpakken weet.

Nederland telt duizenden goede doelen en stichtingen. Maar wil je écht impact maken, dan draag je bij in onze strijd tegen eenzaamheid in Limburg. Wist je dat bijna 50% van alle inwoners in Limburg zich met regelmaat eenzaam voelt? Door veranderingen in de maatschappij is het steeds lastiger geworden om nieuwe vrienden te kunnen maken. Door middel van onze laagdrempelige community brengen we lotgenoten met elkaar in contact.

Het functieprofiel

 • Je bent onze sparringpartner en begeleider bij eventuele problemen of actuele zaken die bespreking behoeven;
 • Je bewaakt de actuele gang van zaken door regelmatig overleg te voeren met de coördinator(en)/bestuursleden;
 • Je beschikt over een netwerk dat raakvlakken heeft met ons doel, maar indien er nog geen netwerk is opgebouwd is men bereid om daarin samen met ons aan te werken;
 • Ons team heeft de afgelopen jaren veel geleerd over systemen, het zou fijn zijn als je leergierig bent en samen met ons blijft leren;
 • Je bent in staat om uit informatiestromen tijdig belangrijke zaken te destilleren;
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Commentaar op jouw werk zie je niet als kritiek, maar als feedback waarmee je aan de slag gaat;
 • Jouw input is belangrijk voor ons, maar soms zullen we het niet met elkaar eens zijn. De ene keer zal jouw inbreng worden uitgewerkt, soms ook niet. Hier kun je mee omgaan;
 • Je hebt een Facebook account en gebruikt dit actief;
 • De taken vergen ongeveer 4-5 uur per maand;
 • Je omarmt het leven met humor, het leven is namelijk al serieus genoeg!

Bestuursleden van onze stichting zijn onbezoldigde vrijwilligers die betrokken zijn bij onze doelen en onze werkwijze. Als vrijwillig bestuurslid bij Stichting Maatjes in Limburg maak je plannen, neem je initiatieven, zet je de lijnen uit en beslis je mee over het beleid, dat zich kenmerkt door “provinciaal ondernemerschap” gericht op het ontwikkelen van activiteiten die aansluiten op de vraag van onze doelgroep.

Beschikbaarheid

We plannen onze bestuursvergadering ruimschoots vooruit en vinden meestal in de avond plaats. Natuurlijk kan het wel eens voor komen dat je er niet bij aanwezig kunt zijn. Geen nood! Onze secretaris voorziet alle bestuursleden van een duidelijke notulen waarin alles nog eens rustig na te lezen is. Het overgrote deel van onze vergaderingen vindt online plaats. Je hoeft er dus niet altijd de deur voor uit.

Solliciteren? Graag!

We zien je gegevens graag digitaal verschijnen via bestuur@maatjesinlimburg.nl. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op, zorg er dus voor dat jouw e-mailadres en telefoonnummer zeker niet ontbreken in je e-mail!